Bili

De zakelijke website

Zylkene kan je dier rust geven

Het is pas oktober, maar toch hoor je overal al weer flinke knallen van vuurwerk, rotjes en melkbussen. En als jij daar al van schrikt, hoe moet dat dan zijn voor je hond, kat of paard? Jij kunt de knallen relativeren en plaatsen, jij weet dat het hier om vuurwerk gaat, maar je dier schrikt en zal er enorm onrustig van worden. Naarmate het knallen toeneemt, zul je zien dat je dier steeds meer gestresst raakt. Een hond of kat kan aggressief worden, in huis gaan plassen of poepen of dingen gaan slopen. Je paard kan zo schrikken dat hij door de omheining breekt of zijn stal verbouwd. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Je kunt je dier goed helpen door zelf rustig te blijven en een veilige omgeving te bieden, maar soms is dat niet genoeg. Zylkene kan dan uitkomst bieden.

Zylkene is een diergeneesmiddel voor honden, katten en paarden

Het heeft even de tijd nodig om ingewerkt te raken, dus begin er minimaal een week van te voren mee. Dat is een beetje lastig, nu het knallen nu al begint, maar als je weet dat de knallen steeds heftiger zullen worden, kun je er nu alvast mee beginnen. Voor honden en katten is er Zylkene in capsules die je open kunt maken en door het eten kunt roeren. Zylkene is er voor honden en katten ook als kauwbrokjes. Je huisdieren zullen deze snoepjes heerlijk vinden. Voor paarden is er Zylkene Equine. Dit zijn zakjes met poeder die, in kleine hoeveelheden, door het voer gemengd kunnen worden.

Een suffe hond of kat is zielig!

En dat is ook helemaal niet de achterliggende gedachte achter Zylkene. Je krijgt er geen suf dier van. Alleen zullen heel hefige prikkels, zoals keiharde knallen, minder binnen komen en zeker niet blijven hangen. Je huisdier zal geen continue angst voelen en dat zul je merken in het gedrag van het beestje.

Heeft je huisdier verlatingsangst?

Nu we met z’n allen al maanden thuis aan het werk zijn, zien onze huisdieren ons veel meer dan normaal. Het kan dus zomaar zijn dat je hond ineens niet meer alleen kan zijn. Dat hij de boel afbreekt op het moment dat jij langer dan een uurtje weg bent. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Zylkene kan ook in dit soort situaties, maar ook bijvoorbeeld bij een verhuizing, goed werken. Het geeft je huisdier rust in het koppie zonder dat je er een compleet ander dier voor terug krijgt. Hoe fijn is dat?