Bili

De zakelijke website

Ideeën voor het bekleden van de traptreden

Trapbekleding is een praktische manier om het uitzicht en de slipweerstand van bestaande trappen te verbeteren. Door middel van het trappenhuis een nieuwe bekleding te geven en rechtstreeks over de oude treden aan te brengen, kun je eenvoudig vernieuwing creëren en een volledig nieuwe look realiseren. Wil je weten hoe? In deze blog gaan we in op een paar fantastische ideeën voor trapbekleding.

Opleggers of overzettreden?

Als de oude traptreden verouderd zijn, maar nog kwalitatief in orde zijn om nog vele jaren service te dienen, dan kun je ervoor kiezen om opleggers of overzettreden te installeren. Antislip opleggers kunnen bovenop de treden worden geplaatst en worden bevestigd met een verwijderbaar bevestigingssysteem of met lijm. Overzettreden zijn in de eerste plaats ontworpen voor esthetische doeleinden en bedekken vaak volledig de oude treden, waardoor de trap een volledig nieuwe look krijgt.

HPL laminaatvloer voor traptreden

High Pressured Laminate (HPL) treden zijn een synthetische versie van het hardhouten trapbekledingssysteem en een goedkoper alternatief voor hardhout, maar zien er ongeveer hetzelfde uit. Ze worden meestal als bouwpakket verkocht en een HPL traprenovatie kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder hak- en breekwerk. Kortom, deze bekledingen kunnen een natuurlijk houtuitzicht geven en worden op het oude deel van de trap aangebracht met behulp van een constructielijm.

Tapijt op de trap

Tapijttreden zijn vaak net iets kleiner dan normale treden en worden aan het loopvlak bevestigd met stroken met klittenband. De ene helft van elke strook wordt op het loopvlak gelijmd en de andere helft op de onderzijde van het loopvlak van het tapijt.

Overzettreden van vinyl

Wil je een compleet nieuwe stijl in het trappenhuis creëren, dan zijn overzettreden van vinyl een uitstekende manier om zowel een functionele als aantrekkelijke trapbekleding te installeren. Bovendien gaat vinyl enorm lang mee, zijn ze onderhoudsarm, slipvast, veilig en praktisch voor alle leden van het gezin! Meer weten? Ga naar Traprenovatie-Expert.be als je geïnteresseerd bent in alle mogelijkheden voor het vernieuwen van de trap door de specialist.