Bili

De zakelijke website

Zijn steigerhouten meubels duurzaam?

Steigerhouten meubels worden steeds populairder in de meubelindustrie. Dit is niet verwonderlijk, aangezien hardhouten planken uitstekend geschikt zijn voor een verscheidenheid van meubeltoepassingen. Gebruikte steigerplanken worden vaak gebruikt omdat ze nog sterk zijn en een rustieke uitstraling hebben. Daardoor zijn ze geschikt en duurzaam voor binnen- en buitenmeubelen. In dit artikel geven we je een korte uitleg waarom meubels van steigerhout een duurzame keuze zijn.

Laag energieverbruik tijdens productie

Aangezien het hout dat voor de steigers wordt gebruikt het einde van de levensduur in de bouwsector heeft bereikt, is er geen extra energie benodigd om steigerhouten planken te produceren. Sterker nog, in de meeste gevallen hebben gerecycleerde steigerplanken reeds een behandeling achter de rug waardoor ze goed bestand zijn tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Dit betekent dat een steigerhouten bed met bureau, een bijzettafel of een kledingkast duurzame keuzes zijn qua energieverbruik en perfect is voor de woninginrichting!

Steigerhout is vaak een hergebruikt afvalmateriaal

In veel gevallen komen meubels die van steigerhout zijn gemaakt voort uit wat oorspronkelijk als afval werd gezien! Dit komt omdat de steigerplanken oorspronkelijk in de bouw worden gebruikt en regelmatig moeten worden vervangen. Gelukkig zijn steigerhouten meubelen om deze reden niet zwak en instabiel! Integendeel, steigerhout staat bekend als een hardhoutsoort die goed bestand is tegen zware regenval, waardoor het zeer goed geschikt is voor de productie van buitenmeubelen zoals een tafel van steigerhout.

Steigerhout is veilig materiaal dat goed binnen- en buitenshuis te gebruiken is

Steigerplanken zijn meestal gemaakt van dennenhout of sparrenhout, houtsoorten die tot de veiligste materialen behoren. Dankzij de specifieke eigenschappen van deze boomsoorten, worden er geen giftige stoffen gebruikt voor de behandeling ervan en is het een veilig materiaal om zowel binnen als buiten te gebruiken.

De steigerhouten planken die gekozen worden voor de productie van meubels, worden geselecteerd op specifieke voorwaarde dat het niet overmatig is behandeld met lijm, vernis of verf. Bovendien wordt er verzekerd dat ze een goede sterkte hebben en gemakkelijk kunnen worden vernieuwd door schuren, waardoor het een materiaal is met een lange levensduur.