Bili

De zakelijke website

Zo werkt een traprenovatie

Wil jij je trap renoveren of laten renoveren? Dan ben je vast benieuwd naar wat daar nou allemaal precies bij komt kijken en wat je kunt verwachten! Om je hier een duidelijk beeld van te geven hebben we dit eens voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd wat daar allemaal in staat? Lees dan gauw door.

Type renovatie

Je kunt zelf kiezen wat je als type renovatie kiest. Zo kun je gaan voor een onderhoudsvrije traprenovatie, zijn er ook mogelijkheden voor traprenovaties waarbij slechts een deel of alleen het buitenkantje van je trap wordt aangepakt, of juist een renovatie die de gehele trap opnieuw onder handen neemt. Dit alles heeft natuurlijk invloed op het prijskaartje, de hoeveelheid werk en daarmee ook de tijd die het kost om dit allemaal af te ronden. Zorg dus dat je dit goed inventariseert en een keuze kunt maken waar je achter staat.

Type trap

Het type renovatie dat je kiest hangt ook weer sterk samen met het soort trap dat je eigenlijk wil hebben. Houd je heel erg van hout of heb je liever een extra stevige constructie? Moet de trap aan bepaalde vormen of andere eisen voldoen? Het type trap dat je kiest is bijna net zo belangrijk als het type renovatie, dus denk ook hier goed over na voordat je een definitieve keuze maakt.

Soort bekleding

Een pvc trap voelt heel anders aan dan een trap die met tapijt bekleed is, om maar een voorbeeld te noemen. Je hebt hier ontzettend veel verschillende mogelijkheden in, maar de bekleding is gelukkig het laatste wat aangebracht wordt en daarom kun je hier relatief lang over nadenken. Bovendien is de bekleding ook hetgeen wat je het meest gemakkelijk kunt vervangen aan je trap, dus mocht je je keuze later zat worden dan is er geen man overboord.