Bili

De zakelijke website

Overweeg je om andere kozijnen aan te schaffen? 

Heb je houten kozijnen en zijn deze aan renovatie toe? Wellicht is het verstandig jezelf af te vragen hoe je het beste kosten kan besparen. Is dit door het opnieuw renoveren van je houten kozijnen of misschien het aanschaffen van andere kozijnen? Kunststof kozijnen hebben namelijk vele voordelen als het aankomt op duurzaamheid, onderhoudskosten en uiterlijk. In deze blog lees je de pluspunten als je in overweging bent om andere kozijnen aan te schaffen.  

De levensduur is veel langer 

Houten kozijnen hebben gemiddeld een levensduur van 30 jaar. Bovendien is het onderhoud van deze kozijnen essentieel om houten kozijnen mooi te houden. Hier komt dus veel schilder of lakwerk bij kijken. Kunststof kozijnen hebben het voordeel dat ze 20 jaar langer hun levensduur behouden dan houten kozijnen. 50 jaar is aanzienlijk veel langer! Zelfs zijn deze kozijnen voor 100 procent te recyclen. Je bent dus hoe dan ook vele malen voordeliger uit, als je kijkt naar prijs, levensduur en onderhoud.  

2 Misschien kom je in aanmerking voor subsidie

Sommige gemeenten bieden de optie aan om een budget vrij te maken voor het verduurzamen van huizen. Mocht dit zo zijn? Ga op onderzoek uit bij jouw gemeente, of dit ook het geval voor jou is. Investeren in kunststof kozijnen is nog aantrekkelijker op deze manier, want je krijgt ook nog eens geld toe als je investeert! 

 3 De keuze is reuze

Omdat veel mensen hedendaags kiezen voor kunststof kozijnen is de keuze natuurlijk reuze. Het assortiment is steeds groter en er is altijd wel een maat die past bij jouw woning. Tegenwoordig is het voor veel kozijnenhandelaren niet gek om kozijnen op maat te laten maken. Je kunt zelfs gaan voor een kunststof kozijn dat een houten-look heeft. Deze kozijnen zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden met een houten kozijnOp zoek naar een specifieke kleur? Kozijnen zijn vandaag de dag in alle kleuren verkrijgbaar die je maar kan bedenken. 

 4 uitstekende isolatie.

Kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolatie. Dus je ervaart geen last meer van tocht, of het binnenkomen van nare geuren van buiten. Ook kunststof deuren staan bekend om de perfecte isolatie. Dit komt door de lage UG-waarde van de producten.