Bili

De zakelijke website

De perfecte ondergrond

hoe moet je een vloer egaliseren

Om een mooi eindresultaat te hebben bij het leggen van een vloer is een goede en vlakke ondervloer noodzakelijk, er zijn nog best wat vragen over hoe moet je een vloer egaliseren. Gelukkig zijn er cementgebonden middelen, om de ondergrond mooi vlak te krijgen. De handige pakketten in de webshop, zorgen dat je zelf eenvoudig een vloer kunt egaliseren. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het egaliseren, zorg altijd dat de ondervloer uitgehard is en dat deze droog, schoon en vetvrij is. Wanneer je vloer mooi egaal is kun je deze afwerken met een ander materiaal.

hoe moet je een vloer egaliseren

Wanneer is een ondervloer uitgehard?

Over het algemeen is een ondervloer na 4 weken volledig uitgehard, maar dan spreken we over een vloer van 4 cm dik. Hoe dikker de vloer is, hoe langer het duurt voor deze geheel uitgehard is. Is je vloer cementgebonden dan mag het vochtpercentage maximaal 4% zijn, is dit het geval dan kun je beginnen met je vloer egaliseren. Zitten er nog lijmresten op je vloer of putten en oneffenheden in de vloer? Haal de lijmresten weg, en zorg dat putten en oneffenheden netjes vlak zijn gemaakt voordat je een vloer egaliseert.

Egaliseer zelf je vloer

Het egaliseren van je vloer kun je goed zelf doen, voordeel hiervan is dat het vele malen voordeliger is dan een vloer te laten egaliseren. Natuurlijk ben je ook afhankelijk van de dikte van de laag, die je nodig hebt om je vloer mooi egaal te krijgen. Bij een kant en klaar pakket, zitten ook de materialen en heb je precies wat je allemaal nodig hebt. Als eerste bespaar je op kostbare arbeidskosten, in de webshop van epoxywinkel.be koop je alle benodigde materialen. Zie je het zelf toch niet zitten, kun je altijd een specialist inhuren via de webshop.