Bili

De zakelijke website

Nieuwe deken nodig? Selecteer ‘m op basis van deze aspecten

deken

Vermoedelijk zijn er maar weinig huishoudens waar dekens helemaal niet in voorkomen. Een deken is dan ook reuze handig en ook nog eens multifunctioneel inzetbaar. Zo kun je een deken waar dan ook in huis gebruiken om jezelf wat op te warmen. Natuurlijk kun je het ook op bed gebruiken om er ’s nachts iets warmer bij te liggen. Waar je een deken ook voor gaat gebruiken, verstandig is wel om het aanschaffen van een nieuw exemplaar slim aan te pakken. Hieronder lees je op welke drie aspecten je hierbij let.

 

Materiaal

Het materiaal waar een deken van is gemaakt is misschien wel het belangrijkste aspect waar je op gaat letten. Dit geldt vooral als je het daadwerkelijk vaak (te) koud hebt in huis. Om te voorkomen dat je je verwarming constant hoger moet zetten dan je wilt is een wollen deken aanschaffen dan een heel goede keuze. Wol is bij uitstek de stof die warmte opbouwt en vasthoudt.deken

 

Afmetingen

Het materiaal mag nog zo belangrijk zijn, een deken met niet de juiste afmetingen zou uiteindelijk toch nog een miskoop kunnen betekenen. Onderzoek dus van tevoren hoe groot je nieuwe exemplaar eigenlijk moet zijn, zeker als je van plan bent ‘m op bed te plaatsen.

 

Dessin

De uitstraling van de deken is tenslotte ook een relevante factor. Vergeet namelijk niet dat wanneer je dekens volledig uitspreidt, dat deze dan een fors deel van je gezichtsveld in beslag nemen. Het uitzoeken van een exemplaar dat van een voor jou aantrekkelijk dessin is voorzien loont zich dan ook zeker.