Bili

De zakelijke website

Nieuwe automatten kopen? Hier moet je op letten!

We denken er vaak niet aan, maar onze automatten zijn op een gegeven moment ook aan vervanging toe. Zeker als we ze al een paar jaar hebben, zijn ze versleten en bieden ze niet veel grip meer. Dit kan erg gevaarlijk zijn als je natte schoenen hebt die kunnen uitglijden op de automat. Koop daarom op tijd nieuwe automatten. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je automatten koopt? Wij vertellen je er graag meer over, lees dus snel verder!

 

Oude automatten schoonmaken

Voordat je meteen nieuwe automatten koopt, kun je ook eerst proberen om je oude automatten schoon te maken. Vooral rubbervloermatten krijg je vaak weer mooi schoon, waardoor ze gelijk al een stuk nieuwer lijken. Als de automatten echt versleten of kapot zijn, is het wel tijd om nieuwe automatten te kopen.

 

Type auto

Bij het kopen van nieuwe automatten moet je kijken naar het type auto dat je nu hebt en welke matten hierbij horen. Vaak zie je ook aan het model van je oude automatten welke je nodig hebt. Neem eens een kijkje op mijnautomatten.nl en vind het juiste soort mat! Weet je niet zo goed wat voor automat je nodig hebt? Dan kun je ook kiezen voor een universele mat. Deze zijn precies zo gemaakt dat ze in zo goed als elke auto passen.

Rubber of stof

Verder heb je ook nog eens de keus uit rubberen automatten of automatten van stof. Beide hebben voor en nadelen die je dus voor jezelf moet overwegen. Het voordeel van rubberen matten is dat je deze goed schoon kunt houden. Het nadeel is alleen dat je voeten sneller kunnen slibben op een rubberen automat als ze nat zijn. Dit heb je met stoffen automatten weer niet. Deze hebben over het algemeen meer grip. Het nadeel van deze automatten is alleen wel dat het stof snel gaat slijten.