Bili

De zakelijke website

Hoe kun je het best jouw eigen muur verven?

Soms ben je simpelweg toe aan een keer wat anders en wil je een andere kleur in het interieur. Dat is begrijpelijk. Gelukkig is de keuze reuze dankzij de vele verschillende kleuren metal stuc en beton cire. Maar als je de verf hebt gekocht, is het natuurlijk ook wel handig om te weten hoe je eigenlijk jouw muur kunt verven of sauzen. Daarom lees je in dit artikel hoe je precies je muur verft. Zo kun jij gelijk als een doe-het-zelver aan de slag. Het ziet er ook nog eens hartstikke professioneel uit, want je kunt met deze tips en tricks je muur verven zonder enige strepen. Lees hieronder hoe.

Tips voor het verven van je muur

Als je al verschillende kleuren metal stuc en beton cire hebt gekocht, maar niet weet hoe je aan de slag moet of je wilt graag verf kopen, maar weet niet waar je moet beginnen, dan heb je zeker wat aan de volgende tips.

  • Bereken altijd eerst hoeveel verf je nodig hebt

Het is verstandig om te weten hoeveel verf je eigenlijk nodig hebt voor het verven van de muur, want het is vervelend als je uiteindelijk te weinig verf hebt gehaald. Dan moet je nóg een keer naar de winkel en ben je duurder uit.

  • Plak eerst de stukken af die je niet wilt verven

Voordat je begint met het verven van je muur is het verstandig om eerst alles af te plakken en alles af te dekken. Zo voorkom je dat je per ongeluk verf knoeit op plekken waar je het liever niet wilde hebben. Als verf eenmaal op een onjuiste plek zit, is het lastig te verwijderen.

Behandel de muur voor

Als je nieuw stucwerk hebt of iets anders wat een zuigende heeft, dan is het handig om de muur sowieso voor te behandelen. Hiervoor kun je voorstrijk gebruiken op de ondergrond. Als je een buitenmuur verft, dan is het belangrijk om beton en baksteen voor te strijken. Het voorstrijken is belangrijk, omdat je hiermee voorkomt dat de Verschillende kleuren beton cire in de muur trekken.