Bili

De zakelijke website

Wat is vroom?

auto verkopen

Je wilt een nieuwe auto kopen en weegt meerdere aanbieders en platformen tegen elkaar af. Zo is er ook het platform vroom. Maar wat is dit eigenlijk voor platform? Dit is een Belgische autosite die jou helpt bij het vinden van een nieuwe auto. Het platform wordt beheerd door de persgroep Mediahuis. Deze hebben verschillende nieuwsplatformen in zowel Nederland als België en zelfs in het Verenigd Koninkrijk. Zo verspreidt Mediahuis op verschillende nieuwsplatformen kolommen van de Belgische autosite en scoren zij veel naamsbekendheid in België. Het Belgische platform is tegenwoordig vooral bekend door het aanbod in diverse tweedehands auto’s en is een van de bekendste auto platformen.

 

De voordelen van vroom

De grote bekendheid van vroom is natuurlijk niet zomaar, er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van het platform. Ten eerste is het mogelijk om diverse filters in te stellen zodat jij de zoekresultaten krijgt die bij jouw wensen voor een nieuwe auto aansluiten. Gemiddeld staan er zo’n 30000 advertenties online op het platform en dus een breed aanbod van auto’s. Ten tweede zijn er veel professionele autoverkopers als partner aangesloten bij het platform. Op deze manier heb jij de zekerheid dat het proces van een nieuwe auto volledig veilig is en er geen addertjes onder het gras zitten. De tweedehands auto’s koop je uiteraard direct bij de consument en zijn er geen professionele partijen betrokken.

 

De nadelen van het platform

Ondanks de vele voordelen van het Belgische platform zijn er ook enkele kleine nadelen. Zo is het aanbod op de site afhankelijk van de consumenten die de auto aanbieden. Als niemand zijn auto aanbiedt op het platform komen er ook geen nieuwe advertenties, een soort marktplaats dus. Wanneer je het aantal beschikbare advertenties bekijkt zijn het er een boel maar is dit niet de grootste aanbieder van België. Verder dan dat is dit platform ideaal om een nieuwe auto te vinden, zowel nieuw als tweedehands!