Bili

De zakelijke website

Waarom het lastig is om je eigen smaak te formuleren

hoed kopen dames

Iedereen heeft zijn eigen smaak als het gaat over producten, kleuren, spellen, TV-series, films en nog veel meer. Je gaat op basis van je gevoel naar wat je wilt hebben of zien, en daarop leid je je leven. Op een gegeven moment merk je dat iemand je vraagt: Wat is jouw smaak? Voor velen is dit een moeilijke vraag. Zeker hoe specifieker je gaat, zoals bijvoorbeeld petten, want hoe leg je uit dat je een camouflage pet hebt gekocht alleen maar omdat je het leuk vond? Waarom vond je het leuk? Vaak snappen wij onze eigen smaak niet, want het blijkt vaak vanuit het niets te komen.

 

Hoe formuleer je je eigen smaken?

Gelukkig komen onze smaken niet uit het niets, ze komen uit ons verleden! Misschien heb je vroeger veel liefdesfilms gezien, misschien zag je je opa constant dezelfde hoeden dragen waardoor jij geïnspireerd werd, of je hebt simpelweg veel plezier gehad waardoor jouw smaak zo ontstond! Je kan informatie uit je verleden gebruiken om je smaak uit te leggen, maar bouw er wel op! Hou je van de kleur rood? Misschien komt dat omdat het een intense kleur is, en je houdt van dingen die intens zijn. Alles kan uitgelegd worden, als je maar lang genoeg nadenkt.

 

Waarom zou je je smaken delen?

Zelfs als je 100% weet wat je smaak is, waarom zou je dat delen met anderen? Dat is een terechte vraag, want jammer genoeg is niet iedereen aardig waardoor sommige mogelijk gaan lachen omdat ze het niet mee eens zijn met jouw smaken. Daarom moet je je smaken alleen delen met je vrienden, deel het met mensen die je goed kent en die je vertrouwt. Het kan altijd voorkomen dat mensen het niet respecteren, en daarbij is het belangrijk om altijd je eigen mening te volgen; geniet van je smaken, en let niet op wat anderen denken!